Messi handelt in vrouwenlingerie

06 april 2016 | StefanS | .... kopt binnen

Sinds de Panama Papers naar buiten heeft gebracht dat Mossack Fonseca erger lekt dan de blaas van een vrouw met bovengemiddelde leeftijd, is het grote ontkennen begonnen. Seedorf's woordvoerster spoedt zich met een verklaring dat Nederlands favoriete 'zwarte schaap' met Seedorf Racing juist geld heeft verloren. Volgens de woordvoerster heeft Clarence geen idee waar de 2,4 miljoen is gebleven. Het kan natuurlijk gebeuren dat een Panamese vennootschap kort na het oprichten 2,4 miljoen heeft doorgesluist en zichzelf niet veel later opdoekt. Dat is louter toeval.

Het bewijs dat de elite belastinggeld omsluist is amper een verassing te noemen. Natuurlijk zijn daar ethische overwegingen te maken en moeten die mensen iets terugdoen voor de maatschappij en blablabla. Eindstand: wanneer jij 50 euro minder uitgeeft voor een reparatie bij de autogarage aan het eind van de straat, in plaats van de autogarage bij jou om de hoek, maak jij die extra meters. Zo zijn we dan ook wel weer.

Het argument dat deze mensen al voldoende geld hebben is waar, maar slechts een kwestie van perspectief. Geef mensen die leven op bijstandsniveau vijf jaar lang 2k in de maand en aan het eind van die periode komen ook zij amper uit. Wat je verdient ga je naar leven. Hebzucht –in de bijbel betitelt als één van de zeven hoofdzonden– is al zo oud als de mensheid zelf. Dat poets je niet weg met een lekje hier of daar.

Dus mijnheertje Smeenk, zelfingenomen schrijvertje met je Prednisonporum, vieze vuile graaier, vuile VVD’er; jij vindt dit dus allemaal maar oké? Dankzij mensen zoals jou smelten de poolkappen, vreten we plofkippen en is het Amazonegebied over tien jaar niet groter dan de Biesbosch. Ho ho ho, om maar even met een quote van een groot denker aan de haal te gaan: Rustâââgh. Het is meer dan juist dat deze misstanden aan het licht komen en niet meer dan correct dat deze mensen zich moeten verantwoorden. Ik zeg slechts dat de reden van voorkomen bondig in de Tele2 reclame wordt gepredikt: niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Praten over geld heeft iets banaals, echter ontkom je er in deze discussie niet aan. Wat ik interessanter vind is wat mensen met teveel geld, doen met die duiten. Messi wordt er van verdacht dat hij belastinggeld van zijn portretrechtrechten heeft ontdoken via het Panamese bedrijf Mega Star Enterprises. Bij het lezen van dit nieuws vraagt een debiel –een groep waar ik mij graag mij onder schaar– zich drie dingen af: 1. Wat zijn portretrechten? 2. Hoeveel zijn de portretrechten van Lionel Messi? en 3: Wat is Mega Star Enterprises?

Zoals vaker is de encyclopedie mijn vriend. 1. Messi betaalt portretrecht zodat hij zich rechtmatig kan verzetten wanneer iemand een foto naar buiten wil brengen waarop hij het poedersuiker op zijn neusvleugels staat weg te poetsen. Dankzij het portretrecht kan hij de publicatie van de foto verbieden. Duidelijk. Dan laat ik even in het midden wat 'verbieden' voorstelt in een discussie die op gang is gekomen door het grootste lek ooit. Een kniesoor die daar op let.

Komen we uit bij punt 2: Wat betaald de beste voetballer van de wereld voor het recht op het blokkeren van afbeeldingen met zijn smoelwerk? Daar kunnen we kort over zijn: meer dan een paar knaken en een Bounty. Alleen over de afgelopen drie jaar betaalde ‘De Vlo’ €34 miljoen. Daar kan je toch wel een leuk twee-onder-een-kap-woning in de Bijlmer voor op de kop tikken, naar wij dachten.

Dat afvinken gaat lekker. Laatste op de lijst: Mega Star Enterprise. Bij de naam denk je aan een luxueuze maatschappij. Een organisator voor grootschalige evenementen waar je alleen de allergrootste sterren van deze aardkloot kunt boeken voor astronomische bedragen. Mensen met die verwachtingen zetten af bij een boerensloot en keren huiswaarts met een kletspoot. Het is niets meer dan een webshop voor vrouwenkleding.

Wat een afknapper. Ik ben niet meer zo teleurgesteld geweest sinds ik het Twitteraccount van Aad De Mos grondig heb doorgespit. Niet eens in het hogere segment, de duurste jas gaat voor 80 dollar over de (fictieve?) toonbank. Het is een beetje de Panamese Christine le Duc. Daar doneert ’s werelds grootste voetballer zijn duiten aan. Hitsige zusterpakjes, wulpse schoolmeisjes outfits en vunzige fetisj kledij. Denk daar maar aan wanneer hij na het scoren weer eens die duim in zijn waffel dauwt.

Messi in het nieuwsbulletin uit India. Niet omdat het moet, maar omdat het kan

@aad300 is lekkâh bezûg

 


Smeenk is onze wekelijkse columnist die elke zondagavond trouw met een bord bami op schoot, kritisch de samenvattingen bekijkt. Neem daar alle afleveringen van Voetbal International, Studio Voetbal, het Sportjournaal, FOX Sports en de sportkatern van de dagbladen bij. Elke woensdag zal Smeenk de miljardenbranche van het betaald voetbal tegen het licht houden en daar verslag van uitbrengen. Soms ludiek, dan weer bot en af en toe vertederend maar altijd louter en alleen voor uw vermaak. 

Lees ook:

- De Amsterdam Arena naar Cruijff vernoemen is de grootste belediging die er is
Marco Van Basten schrijft boze brief aan Koopmans Pannenkoekenmix
Eerste winteraankoop Ajax bekend: Colin Kazim-Richards
De beklemmende Adidas-spermatozoïdenkledij van '74 is aansprakelijk voor deze kansloze generatie
- De Eredivisie is een nichtendisco
- De tranen van Foppe
- Een verbitterd live verslag van Nederland - Tsjechië
Wereldfilosoof Quincy Promes zet onze maatschappij op scherp
In de naam van Blatter, FIFA en de schijnheilige geest
Een volwassen man in trainingspak

FacebookTwitterGoogle+

Bekijk ook..

Reageer