VoetbalTube speler van de maand: Eden Hazard

01 juni 2011 | stefan | Speler van de maand

(Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een speler die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze zal dan benoemd worden tot VoetbalTube speler van de maand met een uitgebreide beschrijving en leuke filmpjes)

Naam: Eden Hazard
Bijnaam: Hazard
Geboortedatum: 07-01-1991
Nationaliteit:
Belgisch
Lengte: 170 cm
Club:
Lille
Contract tot:
2013
Positie:
aanvallende middenvelder, links/rechts buiten
Been: Rechts

Eden Hazard is een zeer getalenteerde Belgische voetballer die onder contract staat bij Lille en op dit moment begeert wordt door bijna alle topclubs. Hij begon met voetballen bij Royal Stade Brainois en werd al vroeg opgemerkt door scouts van Lille tijdens een groot jeugdtoernooi. Hij kon op dat moment ook naar Anderlecht maar zag meer kansen bij de Franse club Lille. Zijn jongere broertje Thorza Hazard schijnt ook zeer talentvol te zijn en speelt bij Lens.

Eden ontwikkelde zich goed en maakte naam bij de nationale jeugdteams van Belgie. Hij wist bij zijn debuut voor Lille gelijk te scoren tegen Saint Etienne. Ook tegen Genoa in de Europa League liet hij zien dat hij over veel snelheid beschikt en tot veel in staat is. Tegen Olympique Lyon gaf hij een ware show weg door met 2 assists en een doelpunt Lyon uit te schakelen in de beker. Door zijn goede prestaties pakte hij in zowel het seizoen 2008/2009 en 2009/2010 de prijs van beste jongste speler uit de Ligue 1.
Afgelopen seizoen pakte hij de dubbel door met Lille kampioen van Frankrijk te worden en de Franse beker te pakken. Dat hij dit seizoen erg belangrijk was voor Lille werd nog maar eens bevestigd doordat hij de prijs van "speler van het jaar" van de Ligue 1 pakte.
Hij wordt door menig voetballiefhebber ook wel vergeleken met Eljero Elia en daar heeft hij ook wel wat van weg na het zien van deze compilatie. Als we de media nu moeten geloven zou Barcelona zeer geinteresseerd zijn in Hazard en ziet het er naar uit dat hij Lille wel eens zou kunnen gaan verlaten voor een echte topclub.

FacebookTwitterGoogle+

Bekijk ook..

Reageer