Voetbaltube speler van de maand: 'Veldheer' Joël Veltman

27 november 2013 | Pieter | Speler van de maand

 

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat de talentvolle verdediger Joël Veltman.

Naam: Joël Veltman 
Bijnaam: 'Fieldman', 'Veldheer' 
Been: Rechts
Geboortedatum: 15-01-1992 
Nationaliteit: Nederlands 
Lengte: 183 cm
Club: Ajax 
Contract tot: 2017 
Positie: Centrum verdediger

Sensatie

De jeugdige Ajax-verdediger Veltman heeft zich binnen onzienbare tijd ontpopt als de sensatie van de Amsterdammers. Door een blessure van ploeggenoot Moisander mocht hij opdraven in de hoofdmacht van Ajax en stond hij meteen zijn mannetje.

Ondanks de nieuwe aankoop Van der Hoorn koos Frank de Boer voor een verdediger uit de eigen jeugd. Veltman beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet en presenteerde zich als een sterke en slimme verdediger.

Jeugd

Veltman begon zijn carriere in IJmuiden bij VV IJmuiden en maakte in 2001 de overstap naar Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding en dat ging hem goed af. Hij debuteerde ook voor de jeugdteams van Oranje onder 17, 19 en bij Jong Oranje.

Met de ontwikkeling van de 'Veldheer' zat het wel goed en in combinatie met zijn gogme, wat hij van jongs af aan al in zich had, klopte hij op een gegeven moment op de deur bij trainer De Boer. Die zag het wel in hem zitten en zo werd hij afgelopen seizoen opgenomen in de A-selectie. Ook zijn contract werd 6 juni 2013 opgewaardeerd tot en met 2017.

Doorbraak

En zo geschiedde het dat na een aantal korte invalbeurten van Veltman, vaste waarde Moisander geblesseerd raakte. Op dat moment moest er een keuze gemaakt worden tussen Van der Hoorn en Veltman. De Boer vond dat hij Joël moest opstellen en die keuze bleek achteraf de goede te zijn.   

Zijn sterke optredens gingen ook Louis van Gaal niet onopgemerkt voorbij en zo mocht hij zelfs opdraven in het grote Oranje. Tegen Japan moest hij vanaf de bank toekijken en tegen Colombia zat hij bij de basiself. Hij maakte de 90 minuten vol en de verdediging hield de nul. Een prima debuut voor Veltman. De talentvolle verdediger gaat een grote toekomst tegemoet en daar kan de club uit Amsterdam als het goed is nog enkele jaren van profiteren.

FacebookTwitterGoogle+

Bekijk ook..

Reageer