De top 3 doelpunten van keepers aller tijden, o.a. schorpioen-trap keeper Rene Higuita en Schmeichel

Keeper Aranzubia van Deportivo La Coruna scoorde een aantal weken geleden een doelpunt tegen Almeria. Het was het eerste doelpunt ooit dat een keeper maakte in de Primera Divsion. In navolging van dit doelpunt presenteren wij u de top 3 doelpunten van keepers.

1. Rene Higuita. Op nummer 1 staat een keeper die je gerust een opvallende verschijning mag noemen. Hij kreeg onder andere veel bekendheid met zijn perfect uitgevoerde ‘schorpioen trap’. Daarnaast was het een keeper die met veel flair naar de bovenhoek dook. En buiten dat beschikte Rene Higuita over een fantastische rechtervoet. Met deze voet (veel vrije trappen) heeft hij in loop van zijn carriere 33 goals gemaakt in 382 optredens. Dat zijn cijfers waar een keeper trots op kan zijn. Zijn bijnaam was ‘El Loco’. Iedereen begrijpt wel waarom na het zien van de compilatie hieronder.

- Video: Rene Higuita scoort een fantastische vrije trap

- Video: Compilatie van Rene Higuita

2. Peter Schmeichel. Op nummer 2 een grootheid als keeper. De 1.93 meter lange Peter Schmeichel was een absolute topkeeper. Hij werd meerdere malen uitgeroepen tot beste keeper van Europa en won in 1999 met Manchester United de Champioens League. Op de de lijst van beste keepers van de vorige eeuw eindigde hij op de 7e plek. Hij scoorde 10 doelpunten in Premier League. Elk tegenstander van Manchester United werd er bang van als het weer eens zover was dat Schmeichel in de slotseconde van een wedstrijd meeging met een corner.

- Video: Peter Schmeichel’s doelpunt uit een corner van Giggs

- Video: Compilatie van Peter Schmeichel’s loopbaan

3. Rogerio Ceni. De koning van de scorende keepers is ongetwijfeld Rogerio Ceni. Hij maakte 96 doelpunten in zijn carriere, waaronder een hoop mooie vrije trappen. Alleen al in 2005 scoorde hij voor São Paulo 21 doelpunten in alle competities. Daarbij kon hij ook nog eens geweldig keepen.

- Video: Een mooie vrije trap van Rogerio Ceni

- Video: Compilatie van Brazilaanse topkeeper Ceni

- Video: Alleen samenvatting van zijn gemaakte doelpunten

FacebookTwitterGoogle+

Bekijk ook..

Reageer