Ronaldo’s 10 mooiste doelpunten op een rij. "Ronaldo was fenomenaal"

Ronaldo(34), begonnen bij Cruzeiro, was waarschijnlijk op zijn best in zijn periode bij PSV (54 goals in 57 wedstrijden) en vervolgens in Barcelona, waar hij 34 doelpunten in 37 optredens maakte.

Knieblessures verzwakte zijn fysieke gesteldheid, maar zijn tijd bij Inter(49 uit 68) en als Galactico bij Real Madrid(83 uit 127), in combinatie met 62 doelpunten in 97 optredens voor de nationale ploeg en de WK topscorer aller tijden titel zijn hele sterke argumenten om Ronaldo een label van één van ’s werelds beste spitsen ooit te geven.

Maar wat waren zijn mooiste 10 doelpunten? Er zijn genoeg om uit te kiezen(411), hier is onze lijst, zoals altijd, in chronologische volgorde.

1. Ronaldo - Boca Juniors, 1994 (doelpunt te zijn bij 1.50 min). Hij was nog maar 18 jaar en PSV zat die wedstrijd voor hem op de tribune. Het leek hem niets uit te maken. Hij speelde fantastisch voor een 18 jarige jongen die net kwam kijken. Dat bekroonde hij met een geweldig doelpunt. Hij gaf 3 verdedigers het nakijken en stuurde vervolgens ook de keeper het bos in.

2. Ronaldo - Vitesse, 1995. Eén van de doelpunten die hij maakte in zijn tijd bij PSV. Hij werd met 34 goals topscorer, PSV werd kampioen en pakte de beker.

3. Ronaldo - Valencia, 1997. Een doelpunt dat velen al gezien hebben en precies onderstreept wat Ronaldo’s kwaliteiten waren: razendsnel, behendig, technisch en super doelgericht. Toenmalig coach Bobby Robsen over het seizoen waarin Ronaldo 34 keer scoorde in 37 wedstrijden: "Ronaldo, voor de korte tijd die we hem hadden in Barcelona, was fenomenaal. Hij liet zich niet afleiden door dingen als snelle auto's, disco’s, meisjes, mode of het nachtleven. Hij had de behoefte om een grote speler te worden" Dit geweldige doelpunt tegen Valencia was fantastisch tijdens een ongelooflijk seizooen.

4. Ronaldo - Compostela, 1996. Een geweldig doelpunt waarbij hij de bal op de middenlijn onderschept, snel een aantal tegenstanders afschut en knap afrondt.

5. Ronaldo - Bolivia, 1997. De Copa Amerika in ´97 was zijn eerste grote toernooi voor de nationale ploeg. Hij wist in de finale tegen Bolivia de bevrijdende 2-1 te maken. Wat tevens ook de eindstand was.

6. Ronaldo - Lazio, 1998. Een echt Ronaldo doelpunt: ontsnapt aan de buitenspelval, alleen afgaand op het doel, de keeper met een schaar/schijnbeweging op het verkeerde been zetten en binnen schieten.

7. Ronaldo - Duitsland, 2002. Dit WK stond in het teken van de ´come back’ van Ronaldo na zijn knieblessure. Hij kon de hoge verwachtingen gelukkig ook waarmaken. Ronaldo was een speler die er ook op de belangrijke moment stond. Zo ook in de WK finale. Dit doelpunt is dan ook niet geselecteerd om zijn schoonheid maar om het belangrijke moment waarop hij scoorde. Hij zette hiermee Brazilie op voorsprong en zorgde later ook voor de 2-0. Hiermee bracht hij Brazilie de wereldtitel.

8. Ronaldo - UNICEF All Stars, 2003. Ronaldo werd regelmatig uitgenodigd voor een wedstrijd voor het goede doel. Hij vond het heerlijk om te voetballen en het goede doel vond het geweldig als Ronaldo mee deed aan hun initiatief. Bij dit doelpunt neemt hij de bal met zijn hak mee en schiet daarna beheerst in de hoek.

9. Ronaldo - Manchester United, 2003. Een fantastische wedstrijd met een eindstand van 4-3 in het voordeel van Man. Utd, maar het gaat vooral om Ronaldo die in de wedstrijd een hattrick maakt en daarmee zijn ploeg behoedt voor uitschakeling. Real Madrid had namelijk thuis met 3-1 gewonnen. In deze wedstrijd is Ronaldo’s derde doelpunt en geweldige treffer. Hij schiet van een meter of 20 snoeihard de bal achter Barthez.

10. Ronaldo - Santos, April 2009. Ronaldo keerde dat jaar terug naar zijn vaderland en iedereen vroeg zich af of hij het niveau nog wel aan kon. Ronaldo snoerde alle critici de mond toen hij een wonderschone treffer scoorde tegen Santos. Hij kreeg de bal aangespeeld en kapte achter zijn standbeen terug en met links stifte hij 20 meter van het doel de bal over de keeper.

Gerelateerd artikel: Compilatie Ronaldo, één van de beste spitsen ooit neemt afscheid

FacebookTwitterGoogle+

Bekijk ook..

Reageer